Sonos ev sineması hoparlörleri için TV gereksinimleri

İçindekiler

Sonos ev sineması hoparlörleri için TV gereksinimleri

Çoğu TV, Sonos ev sineması hoparlörleriyle uyumlu olsa da, bazılarının ek yapılandırmaya ihtiyacı olabilir veya Sonos ile çalışmayabilir. Bu makale, TV’nizle Sonos hoparlörlerini kullanırken bazı temel gereksinimleri açıklayacaktır.

TV gereksinimleri

Playbar ve Playbase , dijital optik ses çıkışı olan bir TV gerektirir.

Arc, Beam ve Amp , Amazon Alexa’yı veya Google Assistant’ı kullanarak TV’nizi kontrol etmek için HDMI ARC bağlantı noktasına sahip bir TV gerektirir. TV’nizde HDMI ARC bağlantı noktası yoksa, Arc, Beam veya Amp’ı optik ses adaptörünü kullanarak bir dijital optik ses çıkışına bağlayabilirsiniz (yalnızca Arc ve Beam ile birlikte verilir). Optik bağlantıyı kullanırken TV’nizi sesle kontrol edemezsiniz.

Surround ses gereksinimleri

Sonos ev sineması hoparlörleri, Dolby Digital 5.0 ve 5.1 surround sesi destekler. Televizyonunuzun optik veya HDMI ARC bağlantısı yoluyla Dolby Digital veya Bitstream ses çıkışı verecek şekilde ayarlandığından emin olun. Hem Dolby Digital hem de Bitstream seçeneklerini görüyorsanız, Dolby Digital’i seçin. Oyun konsolu veya set üstü kutusu gibi herhangi bir harici kaynak cihazınız varsa, bunların TV ile aynı çıkış formatına ayarlandığından emin olun.

Listelenen seçenekleri görmezseniz veya ses çıkışını değiştirecek ayarı bulamazsanız, TV’nizin kılavuzuna bakın veya yardım için üreticiyle iletişime geçin.

Blu-ray diskler, genellikle Sonos tarafından desteklenmeyen DTS ses formatını kullanır. Bazı Blu-ray oynatıcılar ve oyun konsolları, DTS’yi Sonos’un desteklediği Dolby Digital 5.1’e dönüştürme yeteneğine sahiptir. Özel talimatlar ve ayarlar için Blu-ray oynatıcınızın kılavuzuna veya üreticisine başvurun.

Dolby Atmos gereksinimleri

Sonos Arc, Dolby Atmos sesinin Dolby Digital Plus veya Dolby TrueHD aracılığıyla oynatılmasını destekler. Herhangi bir Dolby Atmos içeriğini oynatmak için Sonos Arc, HDMI ARC veya HDMI eARC’ye bağlanmalıdır.

Exit mobile version